فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۶۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۱-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۶۳۰۰
انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۱-۱۰-۱۴۰۳

عکس‌هایی که با آیفون می‌گیرید، به اپل هم ارسال می شوند؟ چطور غیر فعالش کنیم

عکس‌هایی که با آیفون می‌گیرید، به اپل هم ارسال می شوند؟ چطور غیر فعالش کنیم
در قابلیت جدید Enhanced Visual Search، اپل گامی فراتر برداشته و اکنون اطلاعات تصاویر را برای ایجاد یک پایگاه داده جهانی از مکان‌های دیدنی جمع‌آوری می‌کند. نکته نگران‌کننده اینجاست که این قابلیت، به‌صورت پیش‌فرض فعال است و کاربران باید به‌صورت دستی آن را غیرفعال کنند.

اپل در iOS 18 ویژگی جدیدی به نام Enhanced Visual Search را به اپلیکیشن Photos اضافه کرده که به‌صورت پیش‌فرض، اطلاعات عکس‌های کاربران را با سرورهای اپل به اشتراک می‌گذارد تا امکان شناسایی مکان‌های دیدنی و نمادین فراهم شود. جزئیات بیشتر و نحوه غیرفعال کردن این قابلیت را در ادامه خبر بخوانید.

به گزارش شهرسخت‌افزار، در گذشته اپل قابلیت Visual Look Up را برای سیستم عامل iOS عرضه کرده بود که توانایی شناسایی اشیاء، حیوانات، مکان‌های دیدنی و موارد مشابه را در تصاویر کاربران فراهم می‌کرد.

برای مثال، اگر عکسی از یک گل ثبت کنید، این ابزار تلاش می‌کند گونه آن را شناسایی کند. این قابلیت در نسخه اولیه خود، با تأکید بر حفظ حریم خصوصی طراحی شده بود و اپل اعلام کرده بود که تنها داده‌های محدودی به سرورهای خود ارسال می‌کند. داده‌های مکانی نیز به‌شکل ناشناس و با استفاده از شناسه‌های متغیر منتقل می‌شد.

 اما در قابلیت جدید Enhanced Visual Search، اپل گامی فراتر برداشته و اکنون اطلاعات تصاویر را برای ایجاد یک پایگاه داده جهانی از مکان‌های دیدنی جمع‌آوری می‌کند. نکته نگران‌کننده اینجاست که این قابلیت، به‌صورت پیش‌فرض فعال است و کاربران باید به‌صورت دستی آن را غیرفعال کنند.

نگرانی‌ها درباره قابلیت Enhanced Visual Search

اپل در واکنش به این نگرانی‌ها، اعلام کرده است که این فرآیند همچنان از استانداردهای بالای حریم خصوصی پیروی می‌کند و جای نگرانی نیست.

استفاده از رمزنگاری، تکنیک‌های حفظ حریم خصوصی تفاضلی (Differential Privacy) و مخفی‌سازی IP از جمله اقداماتی است که اپل برای ایمن‌سازی داده‌ها انجام می‌دهد. حتی مقاله‌ای فنی در این خصوص منتشر شده است که جزئیات فنی این فرآیند را توضیح می‌دهد.

با این حال، جف جانسون، توسعه‌دهنده‌ای که اولین بار این رفتار جدید را کشف کرد، از رویکرد اپل شدیداً انتقاد کرده است. او در وبلاگی نوشت این تصمیم توسط اپل و بدون رضایت من اتخاذ شده است.

او معتقد است که هر گونه انتقال داده از دستگاه به سرورهای اپل، اصول شعار معروف اپل یعنی «آنچه روی آیفون شما اتفاق می‌افتد، روی آیفون شما باقی می‌ماند» را زیر سؤال می‌برد.

چطور این قابلیت را غیرفعال کنیم؟

کاربرانی که دغدغه حریم خصوصی دارند و نمی‌خواهند در این قابلیت اپل مشارکت داشته باشند، می‌توانند آن را در تنظیمات گوشی یا تبلت خود غیرفعال کنند.

برای این کار در آیفون به مسیر Settings > Apps > Photos بروید و گزینه Enhanced Visual Search را غیرفعال کنید. در مک، این گزینه در مسیر Photos > Settings قرار دارد. با غیرفعال کردن این قابلیت، تصاویر و داده‌های مکانی شما به پایگاه داده ابری اپل اضافه نخواهند شد.

توضیحات غیرفعال کردن

ویژگی جدید Enhanced Visual Search بدون شک امکانات جذابی را به کاربران ارائه می‌دهد، اما به‌نظر می‌رسد اپل می‌توانست با اتخاذ رویکرد «فعال‌سازی اختیاری» (Opt-in) به‌جای فعال‌سازی پیش‌فرض، از بروز این حاشیه‌ها جلوگیری کند. اکنون کاربران باید میان مزایای این ابزار و نگرانی‌های حریم خصوصی خود تصمیم‌گیری کنند.

برچسب ها: آیفون ، اپل ، عکس
ارسال به دوستان
مدیرعامل شستا: نوآوری باید به خلق ارزش پایدار تبدیل شود مستند جنجالی «تو می‌توانی همه‌چیز را ببینی» پدیده گیشه آمریکا شد ادعای اوکراین: ۱۵۴ پهپاد روسیه را منهدم کردیم علیرضا تابش دبیر جشنواره فیلم فجر شد اعزام نیروهای لهستان در مرز روسیه خنثی سازی عملیات تروریستی در جنوب استان سیستان و بلوچستان سقوط یک هواپیمای نظامی اسرائیلی در عسقلان احتمال تعویق جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷؛ تصمیم سرنوشت‌ساز در آبان تراکتور در نیمه نخست مقابل نفتچی ناکام ماند؛ تعویض عجیب مغانلو اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره حضور دانش‌آموزان در خیابان‌ها یک مقام عراقی: عراق بیشترین خسارت را از جنگ علیه ایران متحمل شده است سبحان حکیمی نقره المپیک جوانان ۲۰۲۶ را برای جودوی ایران به ارمغان آورد حمایت جنجالی از رقیب جمهوری‌خواه؛ موج کمک‌های مالی به سود السعید ارتش یمن: فرودگاه الدمام و اهداف نظامی در جیزان را هدف قرار دادیم دو تصادف در محور شاهرود ـ سبزوار؛ یک کشته و ۶ مصدوم برجا ماند